Wednesday, January 20, 2016

4 Pilihan Pasif Income Tanpa Modal

Pasif income tanpa modal? Ada ke? Tanpa modal seolah-olah tanpa bisnes, tanpa produk atau servis. Kalau adapun selama mana ianya boleh bertahan. Jika anda mencari pasif income tanpa modal, bisnes ini bukanlah jawapannya.

Jika anda melibatkan diri dengan bisnes affiliate dan dropship sekalipun, anda tetap memerlukan modal untuk tujuan mempromosikannya, paling ciput pun anda perlukan data internet yang stabil sepanjang masa.

Okeylah, sebenarnya ada beberapa bisnes sebegitu namun tetap perlukan modal untuk mempromosikannya, di bawah adalah beberapa contoh bisnes tanpa melibatkan modal yang boleh anda cuba dan usahakan.


Pasif Income Tanpa Modal dengan Bisnes Affiliate

Klikjer

Jika anda betul-betul mencari biz tanpa modal, anda boleh mencuba bidang affiliate percuma seperti Klikjer, Simplehijab, ataupun Adsense ataupun Clickbank ataupun Amazon di mana pendaftarannya adalah percuma sahaja.

Di sini kita ambil contoh bagaimana anda boleh mendaftar sebagai ejen affiliate Klikjer. Bagaimanapun, pendaftaran link affiliate lain pun hampir-hampir sama sahaja.

pasif income tanpa modal
Buat duit dengan Klikjer

Untuk menjana pasif income tanpa modal dengan program Klikjer, klik jer link itu.
Selepas selesai pendaftaran dan anda diterima sebagai ejen affiliate, anda akan mendapat link affiliate seperti contoh di bawah.

contoh link affiliate
contoh link affiliate

Sekarang anda ada dua pilihan samada terus mempromosikan link affiliate anda, ataupun anda disarankan menyembunyikan kod link affiliate dengan menggunakan servis bitly.com. Anda perlu pelajari bagaimana nak mencipta link singkatan daripada link affiliate anda, Ikuti imej di bawah


cara buat tinylink
cara buat tinylink

Terdapat banyak bidang dan topik yang boleh anda pilih contohnya menjual e-book berkenaan kerjaya, hobi, perihal kesihatan, produk berbentuk ilmuan dan sebagainya. 
Sekarang anda telah pun selesai membuat pendaftaran dan anda sudah secara rasminya menjadi ejen affiliate Klikjer.
Seterusnya, apa yang perlu anda tumpukan adalah mempromosikannya tanpa jemu. Anda perlu mempelajari segala teknik-teknik promosi untuk menghasilkan jualan anda. Terdapat banyak cara membuat promosi di antaranya menggunakan Facebook, blog dan sebagainya. 
Begitu juga jika anda mempromosikannya menggunakan Facebook, Twitter, Whatsapp ataupun Instagram, post yang anda buat itu menjadi viral dan berkembang. namun jika ianya lesu tanpa perkembangan, bisnes anda akan terhenti di situ sahaja kecualilah anda mempromosikannya lagi. Jadi, anda perlu tahu sedikit sebanyak mengenai kaedah promosi yang popular masa kini.

Jika anda mempunyai blog sendiri, inilah merupakan medan terbaik kerana anda boleh menulis artikel berkenaan produk yang anda promosikan itu secara panjang lebar, setkan link affiliate di situ dan biarkan sahaja. Jika blog anda mampu menarik ramai pengunjung setiap hari, dan pengunjung blog anda membeli produk tersebut anda akan mendapat jualan dengan program affiliate ini.

Simplehijab

Simplehijab pula adalah program affiliate percuma namun berbayar bagi program dropshipnya. Seperti mana namanya, Simplehijab adalah bisnes berkenaan tudung wanita. Daripada segi popularitinya, Simplehijab yang bertapak sejak 2014 ini mempunyai pengaruh yang kuat di Facebook dan Instagram di mana jumlah Likenya melebihi 1,000,000 dan 140,000 follower di IGnya.

Memandangkan pengaruh tudung ataupun hijab amat kuat kepada wanita Malaysia terutamanya, maka potensi bisnes ini amat besar untuk diterokai, lebih-lebih lagi untuk jangka masa panjang.

Jadi jika anda berminat untuk menjadi ahli affiliate ataupun program dropshipnya, anda boleh klik di sini, kemudian promosikan link affiliate anda itu untuk menjana komisyen.



Pilihan Kedua: Bisnes Sendiri

Projek Homestay

Jika anda di kampong terutamanya, manfaatkan rumah kedua kalau ada sebagai projek homestay. Homestay adalah kaedah bijak mencari pasif income tanpa modal kerana anda akan menerima bayaran setiap kali tempahan berbanding jika anda sewakan secara conventional. Jika anda sewakan kepada penyewa biasa anda hanya menerima bayaran sebulan sekali sahaja, tetapi dengan projek Homestay anda di bayar setiap kali ada sewaan, setiap hari, minggu ataupun bulanan. Jika dipromosikan secara bijak, pilihan ini senang-senang boleh menjana empat angka sebulan.


Projek Nurseri

Nurseri adalah di antara projek terbaik yang perlu anda ada di halaman rumah. Secara asasnya projek nurseri ini terbahagi kepada 2 iaitu, anak benih pokok hiasan dan yang keduanya anak benih pokok buah-buahan. Anda boleh mulakan dengan konsep yang simple sahaja, iaitu mengenalpasti benih yang bermutu contohnya buah cempedak, semaikan bijinya, siram dan biarkan. Begitu juga dengan benih-benih yang lain, kenalpasti mutunya, semai, siram dan biarkan.

Jika anda membiasakan tabiat ini, halaman rumah anda anda dipenuhi dengan anak benih pokok yang anda semaikan dan jika dijaga dan dibajai seeloknya, ianya akan mengundang bakal pembeli tanpa disangka-sangka. Kumpulkan mereka di satu sudut yang bersesuaian, yang anda fikir boleh menarik perhatian orang, insyaAllah lambat-laun, ianya akan berhasil. Projek ini sesuai dilaksanakan jika rumah anda mempunyai halaman yang luas.

Ini pun pasif income tanpa modal, kreativiti dan usaha andalah yang menjadi limitnya. Perbanyakkan kajian mengenai pokok pilihan anda itu, wujudkan kelasnya, namakan spesiesnya, rekod apa-apa sahaja info berkenaannya, penyakitnya, buahnya dan juga testimoninya sekiranya ada.


Penulis e-Book.

Jika anda seorang yang banyak idea, banyak ilmu, banyak pengetahuan, asahkan bakat anda untuk menjadi seorang penulis e-book. Penulis e-book yang berjaya mampu menjana keuntungan pasif saban tahun sekiranya topik yang dikarang relevant dan disukai ataupun diperlukan oleh ramai orang.

Banyak topik yang boleh dijadikan bahan contohnya masakan, hobi, teknik penyelesaian masalah dan macam-macam perkara yang anda tahu, yang anda fikir boleh diketengahkan. Jika anda tidak tahu merealisasikannya, beli e-book ini, berkenaan teknik-teknik menulis dan menghasilkan e-book.

Pilihan ini juga menyediakan platform pasif income tanpa modal untuk jangka masa panjang.


Buat duit dengan Clickbank
Buat duit dengan Clickbank

Untuk program affiliate antarabangsa seperti Clickbank dan Amazon khususnya, anda perlu memfokuskan kepada target market mereka yang sememangnya sangat luas, terutamanya untuk penduduk US dan Canada. Namun begitu, banyak benda yang anda harus kuasai termasuk yang paling asas adalah berblog dalam bahasa Inggeris kerana itulah medan utamanya. Untuk menguasai kaedah pemasaran global ini anda perlu banyak membaca dan mengkaji teknik berblog dan teknik promosi yang digunakan dan kebanyakan daripadanya adalah bukan dalam bahasa Melayu.

Buat duit dengan Adsense
Buat duit dengan Adsense
Ilmu-ilmu begini banyak dikongsi melalui Youtube juga, anda boleh belajar selok-belok mengenainya di sana. Secara asasnya anda harus tahu selok-belok blog dan juga adalah bijaksana jika anda mempunyai akaun Youtube untuk tujuan promosi menggunakan video.

Selain itu, Twitter juga merupakan medan pemasaran yang sangat berkuasa dan besar untuk tujuan pemasaran. Lagi sekali, anda harus belajar selok-belok teknik pemasaran menggunakan Twitter.

Anda boleh berjaya seperti mereka untuk menjana income yang besar setiap bulan tanpa kerja keras lagi. Jika anda mahukan pilihan ini, anda boleh mulakan.



Pilihan Ketiga: Dropship


Bisnes dropship juga merupakan bisnes tanpa modal secara amnya, walaupun begitu ada syarikat dropship yang mengenakan bayaran. Anda boleh pilih yang mana anda sukai dan bergiat dalam bidang ini, jadi binalah blog dan usahakan untuk mendapat pengunjung yang ramai. Walau bagaimanapun, medan promosi terbaik untuk dropship adalah dengan menggunakan Whatsapp yang lebih fokus, targeted dan ianya digunakan secara meluas sekarang ini, namun bisnes ini tidak tergolong dalam pasif income kerana anda harus menguruskannya bila ada pembelian. Walau bagaimanapun ianya masih lagi tergolong dalam kelas tanpa modal.

Sebenarnya ramai usahawan internet berkecimpung dalam bidang dropship, rata-rata semuanya berjaya bergantung kepada usaha masing-masing. Untuk mendapatkan sumber barangan dropship anda boleh join mana-mana group Facebook yang menawarkan peluang dropship, ataupun anda boleh Google perkataan "dropship malaysia" ataupun perkataan-perkataan yang sehampir dengannya. Buat pendaftaran dan mulakan menjual.


Pilihan Keempat: Pasif Income Dengan Modal Kecil


Tapi, jika anda sedang mencari pasif income dengan modal kecil, Tone Excel adalah salah satu pilihan yang terbaik sekarang ini. Namun ada lagi pilihan lain cuma bisnes Tone Excel ini lebih menjurus kepada keperluan pengguna iaitu talian perhubungan dan data internet.

Cuba bayangkan berapa juta orang yang menggunakan line handphone, mereka inilah yang menjana income bulanan untuk diri mereka sendiri melalui biz Tone Excel ini kerana hanya Tone Excel yang menyediakan platform buat duit dengan handphone.
Ini kerana semua orang memerlukan top-up samada untuk line ataupun data, secara automatik ianya merupakan keperluan yang tidak dapat dielakkan. Inilah yang menjana pendapatan pasif setiap bulan kepada ahli-ahlinya.

Ambil contoh anda sebagai ahli Tone Excel, setiap kali anda topup, anda akan dibayar 3% cash back ke akaun bank anda bila sampai nilai minima sebanyak RM30, setiap kali downline anda di level 1 topup, anda akan dibayar lagi sebanyak 6% bonus, level 2 pula sebanyak 3% dan seterusnya level 3 pula adalah sebanyak 11% komisyen.

Banyak tu, anda mendapat bonus-bonus tersebut setiap bulan selagi anda dan ahli tajaan anda menggunakan line Tone Excel (Tune Talk) ini. Katakanlah, anda tidak lagi mempromosikan biz Tone Excel anda, bonus-bonus di atas masih lagi anda terima selagi anda dan downline anda menggunakan line Tune Talk ini.

Jadi, inilah pasif income modal kecil yang sebenarnya kerana sentiasa masyuk walaupun anda sudah bersara mempromosikannya. Bahkan, pendapatan pasif anda itu boleh diwariskan kepada keluarga setelah anda meninggal dunia. Jadi, tak cukup bagus lagi ke?

Biz Tone Excel ni bermodalkan hanya RM100 je, modal yang kecil, buat beli simkad. Sekali je, duit yang anda modalkan itulah yang memberikan peluang bisnes seumur hidup, peluang untuk menjana income bulanan sampai hari tua anda selagi anda dan network anda masih menggunakannya seperti contoh di atas.

Tu je ke keuntungan mempromosikan bisnes Tone Excel? Ada lagi, malahan banyak lagi faedah yang anda akan dapat dengan modal  serendah RM100 tu. Secara umumnya  bila anda mendaftar sebagai ahli, anda dapat simkad Tone Excel siap dengan kredit RM30, 1g data internet, polisi p.a. bernilai RM100,000, insentif menaja RM20 setiap seorang ahli baru yang anda perkenalkan, komisyen topup seperti di atas (ada lagi struktur komisyen topup yang lain), peluang melancong, umrah, cabutan bertuah, bonus tahun baru dan macam-macam lagi.


Susahlah Nak Cari Downline!


Ya memang betul pun, mencari dan menaja memang termasuk aspek pemasaran yang susah, begitu juga susahnya jika anda berkecimpung dalam bidang affiliate seperti di atas. Bukan perkara senang untuk anda menghasilkan blog yang ramai pengunjung ataupun Facebook post yang power dan viral dan menjana pulangan bulanan. Dipendekkan cerita sama sahaja susahnya mempromosikan bisnes online samada yang ini ataupun yang lain.

Apa-apa saja bisnes pasif income memerlukan anda mencari downline ataupun pembeli sendiri. Tanpa mereka camana anda nak buat duit dengan pasif income. Kan? Tanpa mereka, tiada bisnes yang akan berjaya samada online ataupun offline, Jadi anda kena cari jalan mengatasinya mulai sekarang.

OK takpe! Biar kami bantu anda mencari downline dengan mendaftar sebagai ahli autodownline secara PERCUMA, tanpa bayaran, setelah mendaftar barulah anda mendaftar ahli Tone Excel. Ikuti link ini untuk mendaftar sistem auto downline percuma di autodownlineplus ini.


Apakah Faedahnya Sistem Autodownline Ini?


Ianya direkabentuk untuk memudahkan anda dan kami mencari downline bersama-sama kerana melalui sistem ini, jika anda GAGAL menaja di peringkat bawahan, anda akan mendapat spillover daripada upline anda yang giat menaja. Sebenarnya kelebihan sistem ini tertumpu kepada upline sendiri.

Secara ringkasnya, upline tergolong kepada dua iaitu upline yang dah berjaya menjana pasif income masing-masing, biasanya mereka ini dah slow menaja kerana mereka sudah selesa dengan tahap masing-masing dan yang keduanya upline yang masih bersusah-payah berusaha untuk mencapai tahap pasif income yang selesa yang diingininya. Golongan yang kedua inilah yang anda membantu anda secara tidak langsung seperti yang ditunjukkan di bawah.

Sistem Autodownlineplus mensyaratkan setiap ahlinya hanya mempunyai 10 orang tajaan sahaja di Level 1, tajaan selebihnya akan spillover ke Level 2 sehingga downline ke-100. Downline ke-101 akan spillover ke Level 3. Jadi spillover inilah yang akan membantu anda membentuk network anda pada level pertama dan kedua. selebihnya terpulang kepada anda kerana jika anda berusaha anda pun boleh berjaya dan akan selesa dengan tahap anda kelak.

Itulah gambaran kasar mengenai Autodownlineplus yang boleh anda manfaatkan. Mereka membantu anda seadanya, anda membantu diri sendiri, keluarga sendiri, rakan-rakan anda dan network anda selebihnya. Jadi anda boleh mulakan dengan memperkenalkan sistem ini kepada ahli keluarga dan rakan-rakan anda dahulu. Selebihnya, biarkan sistem autodownline plus yang uruskan.

Jadi dengan sistem autodownline plus, kita bergerak dalam satu kumpulan dengan hala yang sama. Bersama-sama membentuk jaringan untuk sama-sama membuat pasif income untuk jangka masa yang panjang.

Jika anda mahukan info yang lebih jelas, klik link ini http://bit.ly/Gaji3xBulanBulan untuk meneliti keberkesanan perjalanan sistem autodownline plus dan pendaftaran sistem ini adalah percuma sahaja.

Jadi inilah bentuk pasif income yang terbaik untuk anda, tetapi sekiranya anda masih lagi mencari pasif income tanpa modal, buatlah program affiliate ataupun program dropship seperti di atas kerana Tone Excel sememangnya bukanlah jawapannya. Namun dengan modal yang kecil serendah RM100, anda boleh menjana pasif income sampai bila-bila.